Posts by wend

Tak po dlouhé době zase něco nakoukáno, co lze doporučit :D

Wednesday - nedávné, poměrně zábavné fantasy s nádechem krimi. "The Thing" je naprosto boží :D, a Enid je cute af.

Westworld - sci-fi western. Dlouho jsem to odkládal, nejsem fanda westernů, vždy mi to přišlo nezajímavé. Tady je ale western vlastně jen kulisa, a jako takový vůbec nevadí. Viděl jsem jen S01, ale bylo to dokonalé.

Lucifer - zvláštní krimi námět, byla to pro mě taková náhrada Castla... Nebylo to zlé, ale ani nic světoborného... Ale jestli chcete vyplnit hromadu času sem tam boží zápletkou (pun intended), tak směle vpřed.

Médium - Poměrně zajímavé sci-fi, hromada fajn věcí, hromada věcí co mi tam moc neseděla... Finální díl divnej. Ale mimo to docela ok.

Jack Ryan S3 - teprve začínám, dnes to vyšlo... Ale e01 zatím super, plusové body za pěkně nasnímanou Prahu.

Jestli ti to dělá i mimo hru, nezbývá než, v lepším případě, vinit windows, nebo, v tom horším, hardware.

Jako první, než do toho začneš sahat, zazálohuj data.

Předpokládám, že staré dobré rady jako reset PC jsi zkoušel, takže se odpíchneme odtud.

Jako první bych asi zkusil nabootovat do safe modu s internetem, a zkusit něco pustit na netu (ideálně něco, u čeho víš, že se problém vyskytuje). Pokud to bude opravené, chyba je nejspíš v driveru nějakého HW. Takže postupně zkusit aktualizovat drivery, hlavně grafiku.

Pokud ne, bude to buď core věc winů, nebo HW.

V prvním případě můžeš zkusit spustit checkdisk (občas to opraví i nesmysl, docela vtipné je pak projíždět logy a dohledávat chybu), zkusit kouknout do event vieweru, jestli tam něco není... A pokud nic, pak reinstall winů.

Pokud ani čistá instalace nepomůže, pak je problém HW. Podle popisu nejspíš grafika, ale může to být i monitor, vzácně i jádro nebo motherboard. RAMky budou nejspíš v poho (pro sichr se dá stáhnout memtest a nechat ho pár hodin cyklit), u zdroje nevidím způsob, aby to dělalo, co to dělá.

Tam už není moc možností testování, jediná spolehlivá metoda je vyměňovat kus za kus a zkoušet, kdy se to opraví (dedikovaná grafika se dá otestovat i bez výměny, většina procesorů má dnes integrovanou grafiku, tj. stačí přenastavit priority spouštění grafiky a kouknout na výsledek).

Naposledy jsem to zapínal tak 2 nebo 3 měsíce nazpět, a bylo to stále stejně špatné. Při každém načítání něčeho nového (typicky přeskok mapy) se hra zasekla... Co bylo extrémně zvláštní, když jsem začal spamovat ALT F4, křížek, a párkrát okno shodil na lištu a otevřel ho zpátky, hra se načetla. Ale když jsem nezasahoval, byla zaseklá na načítací obrazovce klidně hodinu (pak mi došla trpělivost a zabil jsem to v task manageru).

Ono je to jedno, hrát tam nechceš, je to plné botů. Když to spustili, vypadalo to jako fajn server, ale s tím množstvím rakoviny, co se tam během dvou, tří dnů objevilo, to opravdu nešlo.

Jak napsal Dracone, všude miliarda botů, takže low levely na moc věcech nevydělají. Na vyšších levelech zase potřebuješ aspoň nějakou výbavu a ideálně načtená kouzla.

Do 55 to jde s docela běžnýma věcma, tam nejpozději se zastav, udělej na účtu 5 postav 40 lvl+, udělej na ně alespoň nějakou základní výbavu a pak minimálně měsíc každej den běhej s 5 postavama do věže na úlomky... Všechny ty cory pak přes sklad přetahej na hlavní postavu, kovni to, a tadá, za měsíc máš wony na docela reasonable výbavu nebo na čtení.

Každopádně jít s aurákem výš jak na 55 bez načtené aury nebo bez lepších věcí není nejlepší nápad (jako jo, jde to, ale budeš trpět, navíc výdělek se ti nezlepší, to až na lvlu 75).

Celkově je to harakiri, mně se na win11 sice hra spustí (trvá jí to asi pět minut, ale dá to), ale po výběru postavy, při loadingu mapy, se to sekne a dál už se nedostanu.

Takže to vypadá, že nejen, že se někde něco pokazilo, ale ani se to nepokazilo všem stejně :D

Z poslední doby:

Případy prvního oddělení - krimi na motivy reálných případů vyšetřovaných pražskou kriminálkou. Rewatch, opravdu velmi kvalitní, musel jsem to vidět znova... A znova si to užít :) Těším se na třetí řadu, ta by snad měla vyjít za pár měsíců.

Devadesátky - podobně jako případy, ale zatím to pro mě nemá ten tah na branku. Možná to bude i tím, že jsem tu dobu nezažil.

Arcane: League of Legends - obecně se dá říct, že jsem člověk, co nemá rád anime. Hru zmíněnou v názvu seriálu znám, ale nikdy jsem ji nehrál. Když mi o tom povídal kamarád v hospodě nad půllitrem, moc nadějí jsem tomu nedával. Ale pak jsem se jedno odpoledne nudil... A nakonec se z toho vyklubal poměrně hodně fajn seriál s nádhernou animací a výborně vykreslenýma postavama. Všech 9 dílů odsledováno v horizontu 24 hodin. Finální scéna naprosto božská, se zajímavou (a pro Stinga velmi netypickou) muzikou. Neznalost hry vůbec nevadila. Pro mě překvapení roku.

Mám zkušenosti s klasickým Ubuntu a s Kali. Metin na linuxu nespustíš.

Tj. Buď si vytvoř dual boot, nebo bude určitě existovat nějaká obdoba VirtualBoxu pro linux.

Dual Boot bude nejlepší, ale pokud je to třeba firemní PC, tak by asi bylo lepší řešit to přes virtualizaci. Jen teda třeba počítat s tím, že virtualizace žere část výkonu.

Ať už se rozhodneš jakkoli, tak nestahuj Win11, na těch to funguje špatně. Win10 jsou cesta.

Možná by nebylo od věci, abyste si pro diskuzi o dropu malých toček a zesilek zavedli samostatné téma v... třeba v návrzích? A neplácali to všechno k unrelated tématu.

K tématu slučování - o co, že poll vyjde přes 70 % NE a stejně se o půl roku později sloučíme? :D

Dal jsem NE, a to z jednoduchého důvodu - do té doby, dokud GF nevyřeší, nebo alespoň silně neomezí, boty, tak se můžou mergovat klidně všechny servery východního clusteru... Výsledek bude totožný s nynějším Českem.

Low lvl nehratelné, tudíž nápor nových hráčů neočekávejte, naopak čekejte emigraci nynějších hráčů na nižších levelech.

High lvly budou asi trochu lepší, víc hráčů... To je tak všechno.

S boty je to furt stejné, ne-li horší. V noci je jich plná watterka, expí si lvly 90, nejspíš na točky z beden. Žádné oznámení o tom, že by se s tím problémem mělo něco dělat nepřišlo, tudíž nejspíš nic.

Dropování, respektive vydělávání - jediná reálná cesta jsou dneska eventy, popř. pokud jsi dostatečně vysokej level, tak na Yohaře boti nejsou (ofc netuším, jak je to tam s výdělkem). A to, že vydělávají víc, někteří v přepočtu i desetitisíce korun měsíčně (ti, co to prodávají, i bez přepočtu)? Jejich věc, tady už to dávno přesáhlo nějakej bod, kdy by se člověk ještě mohl snažit se s těma programama měřit.

Tím pádem je to v tuto chvíli v takové fázi, že to buď hraješ for fun, bez jakýchkoli vyhlídek do budoucna, ideálně kompletně free-to-play (přece ten exkrement, co svou laxností udělali z fajn hry nebudeš platit), nebo to budeš měsíc potit, pak ti dojde, že to nemá jakýkoli smysl, a sekneš s tím :)

To, že na (ne)jmenovaném privátu to funguje... Proč ne. To, že by si tam ty lidi vydělali víc než na offiku hodně pochybuju, zvlášť vzhledem k životnosti těchto serverů, ale nevím, neznám.

K tomu zabezpečení - na metinu budou fungovat jeden až dva programy, které si člověk měsíčně platí a vývojáři jim je za to zpřístupňují. Troufnu si tvrdit, že zavést toto zabezpečení na offik, priorita vývojářů botů bude to, jak to obejít. Protože by jinak přišli o výdělek. Kvůli jednomu privátu se to fakt nevyplatí kódit.

Banování IP je problém sám o sobě, to bych se tu rozepsal na několik odstavců... Jen řeknu, že to není vždy tak jednoduché.

K trackování hlavních postav nemám co dodat, to jde afaik mimo naše GMs, ale provozovatel by na to prostředky mít měl. Netuším, proč na to kašlou.

Takže na závěr moje rada - doporučuju buď vůbec nezačínat, nebo pokud tě to zláká, tak hrát s tím, že platit nebudeš a nehrotit to.

V tom případě je chyba nejspíš u tebe, před chvílí jsem to zkoušel a normálně se načetla. Zkus klienta zavřít a znova načíst...

Btw. nestačí vykřížkovat, musíš buď v panelu nástrojů (tam jak jsou hodiny) pravým myšítkem kliknout na ikonu a zavřít, nebo to natvrdo zabít přes Task managera.

V GF klientu (jak zapínáš hru) si najeď na seznam postav, vedle každé je ozubené kolečko... Když na něj klikneš, dostaneš se na metin2 stránky, kde se dá poslat heslo, jestli se nepletu :)

Tak já se teda taky přidám :)

Kdybych tu měl vypisovat všechno, co mě bavilo, a na co jsem kdy koukal, byl by to asi docela dlouhý list, tak vyberu jen nějaký top.

Chernobyl - Tuhle minisérku jsem viděl snad 5x, to je něco naprosto neskutečného. Zpracování, režie, kamera, střih. Všechno vyladěné do detailu. A k tomu navíc naprosto dokonalé herectví Stellana Skarsgarda a Jareda Harrise. Nejsem z lidí, co by ronili slzy u každé dojemné scénky, ale rozhovor těchto dvou postav v posledním díle, v momentu přerušení procesu, mě dostane pokaždé. Epilog je kapitola sama o sobě.

Tom Clancy's Jack Ryan - zatím dvě řady po osmi dílech, netrpělivě čekám na tu třetí.

Season 1: Úžasné intro, rozumné vykreslení CIA, a představení několika problémů moderní doby. Málokdy se vidí tak zdařilé vykreslení motivů záporáka, jeho psychiky, toho, co tyto lidi vede.

Season 2: Slabší než první řada, ale stále docela dobré. Inspirováno politickou a ekonomickou situací ve Venezuele.

The Queen's Gambit - Příjemná minisérka, paradoxně pro mě není vyvrcholením hra s Borgovem, ale hra s Lučenkem.

Actually jsem si díky té minisérce udělal účet na jedné nejmenované šachové stránce a pravidelně hrávám. Jsem sice špatnej, ale baví mě to.

Dr. House - Asi nemusím představovat, většina lidí zná. Jednotlivé případy ne až tak zajímavé, ačkoli najdou se díly, které si pouštím stále dokola (Three stories, All in, No reason, Both Sides now, dvojdíly a další). Krása seriálu ale vynikne až ve chvíli, kdy to člověk sleduje díl za dílem, a má tak lepší náhled na Housovu psychiku. Z tohoto úhlu je to propracováno téměř dokonale.

Sherlock - Vtipné, moderní zpracování Sherlocka Holmese. Prvně jsem se toho hodně bál, nakonec mě to příjemně překvapilo. Ne všechno se mi líbilo (Moriarty mi nikdy nepřišel jako dobře vykreslený záporák), ale jakmile události nabraly spád a vynořila se temnější stránka věci (hlavně ke konci seriálu), byl jsem tomu schopen leccos odpustit a tu jízdu si užít.

Bron (Most) - Drsné severské krimi, viděl jsem první dvě série. První excelentní, druhá trochu slabší, ale vyvrcholení hodně fajn (cliffhanger mě ale nepotěšil). Další dvě asi až bude chuť.

Mr. Robot - Ano, konečně seriál o hackingu, kde to není jen o tom naklikat něco za pět vteřin do počítače. Na druhou stranu hodně ve dvojsmyslech odkazuje na technické a programovací znalosti, což neznalé nejspíš ochudí o silnější prožitek. Většina seriálu za mnou, akorát dokoukávám :)

Promiň, ale teď s tebou nesouhlasím. [GM]NYSE jen chtěl pomoci. On za to nemůže. Nedávno hráčům navrhl řadu alternativ, pomohlo mi například to, co popsal.

Je fajn, že se snaží pomoct, a snad všichni ví, že herní team má jen velmi omezené pravomoci. Ale možná by nebylo od věci zdržet se rad, které jsou prakticky nedodržitelné. Každý z nás téměř jistě obchodoval s botem, protože ve hře prostě není způsob, jak to bezpečně poznat.

Velké množství levných uppek? Pls.

Mám u sebe skoro 100 bílých perel, kdyby byly potřeba prachy, taky to plácnu za nižší cenu. Docela pěkné je nakupování léků+, kdy nemáš ponětí, jestli je dotyčný bot, nebo jen rád otevírá bedny Meley.

Nemít v PC kompilátory a debuggery... Nevím, sám mám gcc pro kompilaci C a C++ kódů + IDE pro debug, dlouhou dobu jsem měl JVM v rámci Java IDE, a stále mi v PC straší Python + IDE pro debug, a nic z toho za ty roky problém nedělalo. Nevím, jak zprasenou by musel mít člověk instalaci, aby se to začalo bít.

Chvíli jsem nad tím uvažoval, ale pak mi to nedalo...

Jak prosím pěkně uživatel pozná, že obchoduje s botem? Rád bych se toho vyvaroval, tak bych poprosil nějaký návod... Jistota je jistota :)

Abych předešel nějakým spekulativním - to snad poznáš, ne? - tak by se šiknul exaktní postup :)

Abych nebyl úplně OT, tak toto se objevuje často s nutnou aktualizací klienta, takže v liště, kde jsou hodiny, tak na miniaturu klienta kliknout pravým, zavřít, z plochy otevřít znova, a tadá, většinou jede :)

Ahoj, doporučuju řídit se tím, co udělala většina poctivých hráčů a s hrou skončit - ušetříš si nervy i trápení a na hru jako takovou si snad uchováš poměrně pěkné vzpomínky.

Funkční anticheat na oficiálních serverech holt neexistuje (což je poměrně zvláštní, vzhledem k tomu, že na některých privátních serverech s boty problém opravdu není), a ruční banování boterů a hackerů není udržitelná cesta.

IP bany jsou samozřejmě problém sám o sobě, ať už z důvodu share IP (třeba celej panelák na jedné IP) nebo z důvodu dynamičnosti IP adres.

Pokud přeci jen chceš zkusit s problémem něco dělat, tak nahlašuj na podporu (link: https://support.gameforge.com/ ), každopádně mám-li být upřímný, tak zlepšení nečekej.

Yep, pokud jsi ve wattery v pohodě, tak vyexpi 90... Tam se pak nějakou dobu zdrž, jestli nemáš alchu, tak v tomhle bodě už je nutná. Zároveň pak začni dělat výbavu do zakletého lesa, pak můžeš asi docela bezpečně naexpit 95, nechat watterku za zády a pokračovat tam :)